نفس مطبوعات با گرانی کاغذ و کرونا به شمارش افتاد/ ضربههای سنگین کرونا بر پیکرِ مطبوعات
|
19 فروردين 1399
|
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی گفت: نفس نشریات کاغذی با شروع تحریمها و گرانی کاغذ به شمارش افتاده بود و شیوع کرونا این شرایط را برای آنها سختتر از گذشته کرده است.
اصغر مسعودی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در مورد تاثیرات کرونا گفت: امروز ویروس کرونا به صورت یک بیماری پاندمی و جهانی درآمده و متاسفانه تمام حوزهها را تحت تاثیر قرار داده است، شیوع کووید ۱۹ در عرض چند ماه سبک زندگی مردم را در کل جهان تغییر داد.
نماینده مردم نی ریز، استهبان و بختگان در مجلس شورای اسلامی افزود: طولانی و همه گیر شدن ویروس کرونا علاوه بر تبعات بهداشتی و روانی که به همراه داشته هزینههای اقتصادی هنگفتی در سطح ملی و بین المللی به دوش دولت گذاشته است.
کرونا درمان قطعی ندارد
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: شیوع این بیماری ابتدا از شهر ووهان چین بود؛ در حال حاضر بیشتر کشورها را در برگرفته و اقتصاد تمام کشورها از صنعت گردشگری تا صنعت خودرو سازی و واردات و صادرات را تحت تاثیر قرار داده است و متاسفانه تاکنون درمانی قطعی برای آن کشف نشده است.
آثار مخرب ویروس کرونا دومینوورا از سلامت تا شرایط اقتصادی مردم زمین را تحت تاثیر قرار داده است
مسعودی در ادامه تاکید کرد: در شرایط کنونی این بیماری عاملی بر تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی و رشد بیکاری در کشور شده است، حتی تاثیر جهانی بر تغییر قیمت نفت داشته که منجر به تغییر بودجه سالانه شد، آثار مخرب ویروس کرونا دومینو وار از سلامت تا شرایط اقتصادی مردم زمین را تحت تاثیر قرار داده است تا جایی که اگر کنترل نشود در آینده شاهد بحرانهایی در حوزه اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و حتی مسائل سیاسی خواهیم بود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: در این شرایط بحرانی که تمام مراکز تولیدی و بسیاری از مشاغل تحت تاثیر کرونا قرار گرفتهاند؛ مطبوعات هم از این امر مستثنی نبودند، طبق قانون محدودیت اجتماعی انتشار مکتوب رسانههای کاغذی تا پایان طرح فاصله اجتماعی با محدودیتهایی مواجه شد.
رسانههای کاغذی خصوصی را دریابید
وی در ادامه یادآور شد: در شیوع این بیماری مشاغل بسیاری آسیب دیدند از کارگران و کارمندان بخش خصوصی تا خبرنگاران که در بدترین شرایط همراه مردم بودند، اکنون با محدودیتهای اعمال شده به رسانههای کاغذی عاملی بر کاهش درآمد این رسانهها علی الخصوص رسانههای مکتوب خصوصی شده است.
خبرنگاران همیشه همراه مردم بودند
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس دهم گفت: حمایت عملی از اصحاب رسانه علیالخصوص رسانههای خصوصی یکی از ضروریات است، خبرنگاران گروههای حساسی از جامعه هستند که به لحاظ امنیت شغلی و درآمد شرایط مناسبی نداشته و همیشه با شروع بحرانهای ملی و بین المللی جزو نخستین گروههای آسیب پذیر هستند.
متاسفانه نفس نشریات کاغذی با شروع تحریمها و گرانی کاغذ به شمارش افتاده بود و شیوع کرونا این شرایط را برای آنها سختتر از گذشته کرده است
مسعودی در ادامه گفت: اصحاب رسانه و خبرنگاران در هر کشوری جایگاه مطلوب دارند و دولت باید در چنین شرایطی از آنها حمایت کند؛ متاسفانه نفس نشریات کاغذی با شروع تحریمها و گرانی کاغذ به شمارش افتاده بود و شیوع کرونا این شرایط را برای آنها سختتر از گذشته کرده است، درآمد بسیاری از روزنامه های خصوصی از طریق دریافت آگهی است. در حال حاضر، فقط ۵۷۰۰ مورد از رسانهها فعال هستند و از این تعداد، ۴۱۰۰ رسانه مکتوب هستند تعدادی از رسانهها مکتوب را بخشهای دولتی حمایت میکنند که انگشت شمار هستند و تعدادی زیر مجموعه بخش خصوصی هستند که افتان و خیزان این شرایط سخت را تحمل میکنند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: ممنوعیت انتشار رسانههای چاپی و انتشار آنها به صورت الکترونیکی بدون شک عواقبی در پیخواهد داشت از تعدیل نیروی انسانی تا کاهش آگهی که متاسفانه رسانههای مکتوب با وجود هزینهبر بودن بیشتر از رسانههای دیگر تحت تاثیر شرایط نابسامان کرونا قرار گرفتهاند.
دولت حمایت عملی خود را از رسانهها نشان دهد
وی تاکید کرد: رسانهها میتوانند ابزار ارتباطی مردم باشند، دولت باید حمایت عملی خود را از رسانهها نشان دهند اگر قرار باشد نشریات چاپی به صورت الکترونیک منتشر شوند این تغییر مسیر نیازمند برنامه ریزی و حمایت است نمیتوانیم در عرض چند روز رسانههایی که مکتوب منتشر میشدند را در جهت الکترونیکی شدن سوق دهیم با همان میزان مخاطب، با همان میزان انتشار آگهی ،همه این راهها نیازمند برنامهریزی است.
ایجاد رقابت بین نشریات مکتوب
مسعودی به جایگاه ویژه رسانههای مکتوب اشاره کرد و گفت: نشریات کاغذی همیشه جایگاه خود داشتهاند نگاه تحلیلی خبرنگاران روزنامهای به اتفاقات پیرامون آنها را یک گام جلوتر از خبرنگاران دیگر رسانهها قرار داده است، نمیتوان گفت با الکترونیکی شدن این رسانهها جهت حرکت آنها تغییر میکند، باید با توجه به واردات کاغذی که برای نشریات داریم بین آنها جهت دهی و رقابت ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: نشریات الکترونیکی نمیتوانند جای نشریات کاغذی را بگیرند همانطور که کتاب الکترونیکی نتوانست جای کتاب چاپی را بگیرد رسانههای نوین امتیازات برتری نسبت رسانههای سنتی و چاپی دارند اما عاملی برای حذف رسانههای چاپی نیستند.
حمایت مجلس از رسانههای مکتوب
نماینده مردم در مجلس دهم یادآور شد: وظیفه مجلس و دولت است که خبرنگاران و رسانهها علیالخصوص رسانههای مکتوب را حمایت کنند بدون شک در اولین بازگشایی مجلس به این موضوع رسیدگی خواهیم کرد.
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی گفت: اگر بخواهیم در سال جهش تولید پیشرفت و تولید داشته باشیم باید از رسانههای مستقل و آزاد و خبرنگاران آزاد حمایت کنیم وظیفه معاونت مطبوعاتی در این راستا بسیار سنگینتر از گذشته است./
|
کاغذ – مقوا- خرید کاغذ- فروش کاغذ – خرید مقوا – فروش مقوا- تحریر – گلاسه – پشت طوسی
– کرافت – دستمال کاغذی – کاغذ روزنامه – سلولزی- قیمت کاغذ – قیمت مقوا – سفارش کاغذ
– سفارش مقوا – مقاله کاغذ – مقاله مقوا
|